Openstelling Waaldijk tussen Oosterhout en Slijk-Ewijk

26-07-2023
803 keer bekeken

Vanaf 28 juli is de dijk tussen Oosterhout en Slijk-Ewijk weer open voor alle doorgaande verkeer vanaf Brasserie de Altena tot aan het witte kerkje. Aannemer De Betuwse Waard heeft zich ingespannen om dit dijkdeel van dijkversterking Wolferen-Sprok vervroegd op te leveren.

De dijk is hier mooi ingericht als ‘Gastvrije Waaldijk’ met grasbetontegels en een betonband langs de randen van de weg. Later dit jaar wordt er nog meer belevingsruimte zoals een bankje toegevoegd. De inrichting is mede tot stand gekomen dankzij participatie en extra geld van de gemeente Overbetuwe.

De dijk bij Slijk-Ewijk, bekend als cluster D (gedeeltelijk), is versterkt in grond en deels met damwanden. Ook is de as van de dijk voor een deel verlegd ter hoogte van Waaldijk 27 en bij het witte kerkje. De asfalteringswerkzaamheden op dit deel van de dijk zijn inmiddels klaar. Dit deel van Cluster D was afgesloten sinds oktober 2022 en heeft een lengte van 3,1 km. Door de openstelling is het recreatieve fietsrondje van 22 km vanaf Nijmegen weer mogelijk net als de toegang tot Brasserie de Altena vanaf beide kanten. Om dit te vieren is er bij Brasserie de Altena een beperkt aantal vrijkaarten te verkrijgen voor het pontje.

Het restant van cluster D, clusters E t/m G zijn nog tot november 2023 afgesloten. Dit is het deel vanaf het witte kerkje tot aan Wolferen. Daarna volgt cluster A. Dit is het laatste deel van dijkversterking Wolferen-Sprok van Waterschap Rivierenland.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Contact

Heeft u vragen over het werk? Bel met de omgevingstelefoon 0651469206 of stuur een mail naar Info@dv-wos.nl. Voor overige vragen stuur een mail naar M.SecretariaatWoS@wsrl.nl.

 

 

 

 

Cookie-instellingen