Werkzaamheden laatste dijkdeel van dijkversterking Wolferen-Sprok

30-10-2023
390 keer bekeken

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het laatste cluster (A) van dijkversterkingsproject Wolferen-Sprok in volle gang. Sinds 3 oktober is dit deel van de dijk volledig afgesloten met bouwhekken en kan aannemer De Betuwse Waard veilig werken aan het 900 meter lange dijktraject.

Bereikbaarheid horeca

Voor bestemmingsverkeer en de bezoekers aan Fort Lent, Zijdewinde, Doornikshof en Baiana zijn tijdelijke betonplatenbanen aangebracht onderlangs aan de dijk. Fort Lent, Zijdewinde en Doornikshof zijn via de zuidzijde van het werk bereikbaar. Baiana is via de noordzijde van het werk bereikbaar.

Werkzaamheden de komende maanden

In de periode tot en met december 2023 wordt een stalen damwandscherm en de verankering aangebracht vanaf Fort Lent tot voorbij restaurant Baiana. In januari en februari zal de dijk binnendijks worden versterkt met klei. In maart en april volgt tenslotte dan nog de rijbaan. Een deel van deze werkzaamheden wordt met behulp van elektrisch materieel uitgevoerd.

De start van Cluster A is voorspoedig verlopen

Als er deze winter geen hoogwatergolf is, dan is in april/mei 2024 de dijkversterking Wolferen-Sprok gereed en voldoet het volledige dijktraject bijna een jaar eerder dan gepland aan de veiligheidsnorm.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Contact

Heeft u vragen over het werk? Bel met de omgevingstelefoon 0651469206 of stuur een mail naar Info@dv-wos.nl. Voor overige vragen stuur een mail naar M.SecretariaatWoS@wsrl.nl.

 

 

 

 

Cookie-instellingen