Vanaf 15 december volledig dijktraject ten westen van Nijmegen weer open

14-12-2023
427 keer bekeken

De gehele dijk ten westen van de spoorbrug in Lent tot aan Dodewaard is vanaf vrijdag 15 december 16.00 uur weer volledig open voor alle verkeer. Op een klein deel van de dijk heeft een dijkverlegging plaatsgevonden (ten westen van de A50).

De aangebrachte klei heeft nog wel wat meer tijd nodig om in te klinken. Daarom zullen hier de asfaltdeklaag, betonband en grasbetontegels in 2024 worden aangebracht. De dijk zal dan nog voor een korte periode worden afgesloten vanaf iets voorbij de Klipstraat tot aan Waalbandijk 131 in Dodewaard. Begin maart is er meer zicht op het zettingsverloop van de nieuw aangebrachte klei en weet de aannemer wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Werkzaamheden in laatste cluster

Sinds oktober 2023 is aannemer De Betuwse Waard bezig met het dijktraject van cluster A. Dit is het laatste deel van dijkversterking Wolferen-Sprok van Waterschap Rivierenland. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Over een lengte van 900 meter, vanaf Fort Lent tot voorbij restaurant Baiana, is inmiddels een stalen damwandscherm ingebracht. Naar verwachting is dit cluster in april/mei 2024 gereed. Tot die tijd kunnen bewoners en bezoekers aan Fort Lent, restaurant Zijdewinde, Baiana en Doornikshof gebruik maken van de toegangsroute middels betonplatenbanen.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

 

Contact

Heeft u vragen over het werk? Bel met de omgevingstelefoon 0651469206 of stuur een mail naar Info@dv-wos.nl. Voor overige vragen stuur een mail naar M.SecretariaatWoS@wsrl.nl.

 

 

 

 

Cookie-instellingen