Tijdelijke afsluiting Cluster C vanaf 4 maart 2024

26-02-2024
672 keer bekeken

De Betuwse Waard gaat op 4 maart weer terug naar cluster C voor afrondende werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van grasbetonblokken, een asfalt deklaag en een betonband. Vanaf 4 maart tot en met 3 mei 2024 is de dijk vanaf de Oude Groenestraat tot net iets voorbij de afrit richting Waaldijk 41 afgesloten.

Op dit moment is Bouwcombinatie De Betuwse Waard nog bezig met Cluster A. Dit is het dijktraject iets voorbij restaurant Baiana tot aan de Steltsestraat in Lent. De werkzaamheden verlopen voorspoedig, ondanks het hoogwater van de afgelopen maanden. Cluster A is medio april 2024 gereed.

Tijdelijke afsluiting Waaldijk

De Betuwse Waard zorgt ervoor dat in die periode de woningen van alle aanwonenden bereikbaar zijn. Deze resterende werkzaamheden zijn destijds niet meegenomen omdat de definitieve inrichting toen nog niet bekend was. Het gehele dijktraject van Wolferen-Sprok wordt door Waterschap Rivierenland ingericht volgens het ontwerp van de Gastvrije Waaldijk.

Aansluitend op de asfalteringswerkzaamheden op Cluster C zullen er tussen de Altena en de A50 nog wat aanpassingen worden gedaan aan enkele verkeersdrempels. Het is hiervoor niet nodig om de weg af te sluiten. Wel kan er enige hinder zijn.

De laatste werkzaamheden vinden plaats in Cluster G

Aan de westzijde van de A50 worden ten westen van de Klipstraat tot einde werk (grens met Dodewaard) nog een deklaag, betonband en grasbetontegels aangebracht. Hierover volgt in een later stadium meer informatie.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Contact

Heeft u vragen over het werk? Bel met de omgevingstelefoon 0651469206 of stuur een mail naar Info@dv-wos.nl. Voor overige vragen stuur een mail naar M.SecretariaatWoS@wsrl.nl.

 

 

 

 

Cookie-instellingen